Pages

Monday, 7 May 2012

Assalamu'alaikum...1st Intro yalll..!

Assalamu'alaikum...

Alhamdulillah...yeayyyyyh! akhirnya tercapai jugak hajat nak create blog kembara bersama cik siti...(pn sebenarnyer) Ngeh ngeh ngeh...syok ar jalan jalan...tapi lg best klu kongsi dengan sume orang yg kaki kembara jugak...sharing is caring kan...tak la menyesat barat mase jln2 tu...jom jom kite cite pasal luar n dalam Malaysia. Sangat2 teruja beb...nak cerite keindahan alam ciptaan Allah SWT...sambil berjalan2..panjatkan syukur dan tambah keimanan dengan keindahan dan kekuasaan Allah mentadbir alam...penting sangat tau!!!

Dari kecik memang suka sangat org bawak jalan2..naik bas pon tak kisah...siap muntah2 dlm bas...bag plastik merah tu la bekal dlm poket... ;p klu tak...tabur je la kat lantai bas tu..sambil lepas tu rase takut tapi tak bersalah..sampai belasan tahun jugak lah duk termuntah dlm bas...aduilarrr...sentiasa bikin malu ini olang...

Sekarang dah besar..dah ade duit sendiri...kenderaan sendiri...nak jalan, sila lah simpan duit poket. Tak shopping baju cantik2 pon tak pe...asalkan dapat jalan2.. (percaya sangat lah tak shopping kan!!!!)siap tipu diri sendiri lagikkk. dah sah2 klu nak pergi mane2 tu...excited dengan baju baru...pesyen katenyer..pesyennn! tambah2 pergi negara 4 musim tu kan----winter----spring---summer---autum--- hah tak ke mcm2 jenis baju kene beli...heeeee...cheq suke sgt!guling guling suke...tapi kene belajar kawal emosi noh...jgn dengar sgt bisikan syaitan nirrajim tu...jahat ko...!Astagfirullahal'azim...

Paling best buat family's vacation..syok! sume org happy je...asal jangan skip makan n tido..penting tu! Anak2 la paling menggembirakan...dorang tak tahu pon mane tempat kite bawak tu...seronok aje...asalkan tak pergi sekolah..dapat mandi2...main2...cukup la sukenyerrr... kecik2 dulu org bawak radius dkt2 aje...sekarang...ku terbang ke awan biru...puas hati..!

No comments:

Post a Comment